Kjøttboller i fløtesaus

I dag fikk jeg lyst på kjøttboller i fløtesaus. Måtte bli kvitt litt fløterester, og fløtesaus er jo så godt!

Det første jeg gjorde var sausen.

I en litt for stor kjele smeltet jeg 100 gram margarin, og tilsatte mel til det var passe tykk. Det vil si at den ikke er fullstendig hard, utover det er det ikke så nøye. Dette blir en vanesak, og blir sjeldent feil.
Dette var jevningen.
La gjerne jevningen bli litt brun i kjelen, da slipper du å jukse med sukkerkulør senere for å få litt brunfarge.

Så var det bare å spe ut. Siden jeg ikke har kraft klar, sper jeg dette bare ut med vann, ca 3 dl. Men dette blir jo smakløst, så derfor tar jeg en oksekraft terning(ikke buljong) oppi. Rører dette ut. Smaker til med litt salt, pepper og worchestershire saus. Deretter har jeg oppi 3 dl fløte.
Da er sausen sånn ca. ferdig. La den stå å småkoke

Så var det litt grønnsaker. Hakker opp 3 gulerøtter i tynne skiver, og har rett oppi sausen. Pass på at skivene er tynne, ellers kommer de til å bruke litt lang tid på å bli ferdig.

Så var det kjøttbollene.
Tilsetter salt, pepper og litt hvitløk i kjøttdeigen, og knar dette godt inn. Lager deretter små kjøttboller. Kan gjerne lage dem store, men da bruker de mye lengre tid på å bli ferdig. Mine er på størrelse med en 5 kroning. Disse har jeg rett oppi en varm stekepanne, bruner de på alle sider.
Når de er brunet, tar jeg de rett oppi sausen.
Deretter har jeg ca 2 dl vann oppi stekepannen, og rører litt rundt, for å få litt kraft og smak, og heller dette også oppi kjelen.

Så var det bare å la dette småkoke i 10-15 minutter, så er det ferdig. Smak til like før servering, om det trenges.
Jeg valgte å ha potetmos til dette, men vanlig kokte poteter egner seg nok best.
Ta gjerne frem tyttebærsyltetøyet.