Karbonade med speilegg, en Norsk klassiker

Ja det har vært litt stille her. Har overhodet ikke sluttet å spise, men har vært mye som har skjedd om dagen, så maten har ikke vært noe å skrive om. Også har kameraet på min Nokia N97 begynt å streike. En produksjons feil gjør at det blir riper i linsen når en åpner den mange nok ganger.

Hadde egentlig ikke tenkt å hive inn denne heller, men den er en klassiker, som jeg føler folk har sluttet helt å spise, med mindre de da sitter på en dårlig kafe. Og karbonade med speilegg er jo godt.

Karbonaden er enkel. De fleste kan lage den allerede, men her den i enkel format.
70-90 gram kjøttdeig, som du har litt krydder i. Salt og pepper holder, men om du vil ha det litt mer spennende, ta i litt Chili, Worchestershire Saus og/eller hvitløk.
Kna det godt sammen. Er det lite fett i kjøttdeigen, så har du litt potetmel i den for å binde den. Lager du mere enn 2 karbonader kan du ha ett egg i den også. Jeg prøver alltid å unngå det, da jeg liker de mer naturell.

Stek den i pannen, stek et egg i samme pannen like før karbonaden er ferdig.
Ha det på en brødskive. Litt agurk og tomat gjør susen. Rå eller stekt løk kanskje?

En enkel, og savnet norsk tradisjon.

Jeg lagde ovnstekte potetbåter til.

Vi må ikke glemme helt våre gamle tradisjoner 😉

Som dere kanskje ser, så har jeg begynt å Twitre. Usikker på hvor mye den skal brukes fortsatt. Antagelig kommer det meldinger om hva jeg spiser, om det ikke er på sin plass med eget innlegg. Vi for se. Noen forslag?