Jamaica kylling

Eller egentlig en variant av Red Stripe Kylling.
I Red Stripe kylling bruker en øl av typen , ja nemlig, Red Stripe. Siden jeg ikke orket å lete etter det, tok jeg i går en Frydenlund.

Med andre ord, jeg har forbredt denne litt. I går brukte jeg ett minutt på å marinere kyllingen. Jeg tok et kylling lår, og hadde det oppi en brødpose sammen med en halv boks kokos melk, og 2 dl Frydenlund øl. Resten av ølet drakk jeg selvsagt opp. Så tilsatte jeg litt karri, ca 1/2 ts. Alt dette gikk som sagt oppi brødposen, som jeg lagde en blodknute på til slutt. Så inn i kjøleskapet.

Så tilbake til nåtid.
Jeg tok kyllingen ut av posen. Kyllingen har forøvrig blitt knall hvit.

Krydret så kyllingen med litt Aromat og Peppermix, og hadde den i ovnen på ca. 180-200 grader.

Så laget jeg ris. Har vært gjennom det å lage ris en del ganger, men gjentar noen av punktene jeg er opptatt av. Skylder risen først. Hakket løk oppi. Surre risen og løken i litt olje først sammen med litt salt. Ca 3-4 ganger vann oppi som ris.

I tillegg til det, hadde jeg litt karri og Gurkemeie oppi. Litt hakket rød paprika helt til slutt. Gurkemeie er med på å gjøre risen svært gul, men gir relativt lite smak.

Kyllingen tok ca. 15-20 minutter. Sinnsykt godt, og anbefales neste gang du trenger en unnskyldning for å åpne en øl. Eller en boks kokos melk smiley