Innbakt kyllingfilet med frisk spinat

Endelig fant jeg det. Frossen butterdeig. JA da, sikkert mange av dere der ute som fnyser og sier at det kan jeg lage selv. Ja “be my guest”! Men jeg skal forbedre min hverdags mat. Og jeg skal ha maten ferdig kjapt. Derfor er det utrolig morsomt å ha butterdeig i fryseren.

Og i dag skal en kyllingfilet få æren av å bli innbakt.

Men først satte jeg på Amandine poteter, de skulle bakes.

Så, tilbake til kyllingfileten.
Først krydret jeg den med Aromat og Peppermix. Ikke noe mer en det nå. Så stekte jeg den i panne, bare 1 minutt på hver side, og la den så til side for å kjøle seg ned.

Så tok jeg litt finsiktet mel og strødde litt på benken, og la en plate med butterdeig oppå.
Så var det frem med kjevla. Hmm, har ikke du heller en kjevle hjemme? Jeg tok den retteste literflasken jeg hadde, fylte den med vann, og pakket den inn med plastfolie.

Så rullet jeg kjapt ut butterdeigen. Ikke så nøye på hvor fin den blir, bare den er stor nok for fileten. Bruk mel på flasken/kjevlen og butterdeigen om den begynner å feste/klebre seg.

Så litt olje eller bakefett på et stekebrett, legger butterdeigen på denne.
Så legger jeg kyllingen i den ene enden av butterdeigen. Men mere smak ville jeg ha på den, så jeg smurte på Wellington`s Garlic Chili Sauce som jeg også fant på butikken i dag. Her er det mange varianter en kan bruke, men jeg anbefaler at du smører den inn med noe morsomt. Det gjør mye av smaken og helheten.

Så brettet jeg den andre enden av butterdeigen over, og klemte sammen kantene. Her kan det bli litt vanskelig og få de til å sitte sammen. Trikset da er å sette på vannkrana, og smøre sammen kantene med en fuktig finger.
Når dette er gjort, så stikker jeg hull i toppen med en gaffel, for at den skal få puste litt.

Så er det bare å sette den i ovnen. Min filet var ganske stor, så desverre tok den 25 minutter før den ble ferdig.
Denne er litt være å sjekke om den er ferdig. Å skjære i den, vil bare virke en gang her, før middagen er ødelagt. Det du kan gjøre er å stikke i den, med stekespid, evt en tyn kniv. Pipler det blod ut, så er den ikke ferdig, pipler det fin klar saft ut, spis!

Mens jeg ventet på kyllingen, så tok jeg frem frisk spinat. Frem til jeg gikk kokkeskolen en gang i forrige årtusen, hatet jeg spinat. Ble tvangstruet med den som barn.
Men den frosne spinaten jeg fikk da, kan ikke sammenlignes med den ferske, friske spinaten jeg lager.

Jeg finhakket en halv løk, hadde det oppi en kjele med oliven olje(ikke virgin), og deretter fylte jeg hele kjelen med spinat.
Om du ikke har laget frisk spinat før, vil du bli overrasket over hvor lite som blir igjen.
Litt salt og pepper, og 2 minutter i kjelen med litt røring, spinaten klar.

Dette var nok, selv om det kanskje ikke ser sånn ut fra bildet, den beste kylling middagen jeg har laget hjemme på mange mange år.
Tusen takk til den frosne butterdeigen som skal brukes flittig fremover!!P.s. Nå må jeg vel bare få kjøpt meg kjevle, eksene mine tok de alltid med seg etter bruk.