Honning og sennep glasert kylling

Ja jeg brukte til og med ferdigstekt kylling. Fant ikke noe annet, samtidig som det gikk en djevel i meg. Den smakløse ferdigstekte kyllingen som en ofte finner på tilbud smaker som oftest helt forferdelig. Jeg tok utfordringen!

Satte først på Hasselback poteter.

Så var det kyllingen da. Siden den er ferdigstekt, så må en tilsette smak uten at den varmes opp for mye eller for lenge. Da blir den tørr.

Jeg tok en kopp, og blandet oppi der, 4 store spiseskjeer honning, og 2 store spiseskjeer Dijon sennep. Honningen er veldig søt, og Dijon sennep er veldig sterkt, så dette bør sette god smak. Har du glemt deg bort og hatt honningen i kjøleskapet eller et kaldt sted, så ta den i mikroovnen (i koppen, ikke i metal boksen) i noen sekunder for at den skal bli myk. Tilsatte et par teskjeer med Rosmarin og litt nykvernet pepper også .

Jeg delte kyllingen i 4. Egentlig så datt den omtrent fra hverandre fordi den allerede var stekt litt for mye. Et godt tips her, fjern ben som er lett å få tak i fra innsiden nå, da blir det mere behagelig å spise.

 

Så smurte jeg kyllingen godt inn med min glasur. Bruk litt mer glasur en du mener er passe! Ikke være redd for at du smører på for mye, og ha det på innsiden og utsiden.

Satte den så i ovnen på ca. 180 grader i 10-15 minutter.

Serverte den med poteter og brokkolli og en knert rømme. Dette smakte ypperlig.
Bare fordi leverandører steker kyllingen for deg, betyr det ikke at en må godta den slappe kjedelige smaken!