Gratinert ovnstekt Nachos

Lørdagsmiddagen i dag ble meksikansk innspirert. Denne retten lager ofte.

Har du laget taco kjøtt før? Hvis ikke, tar jeg deg gjennom det også. Dette er mat nok for minst 3 personer, eller du kan spise det i morgen kald rett fra formen om du er redusert.

Ta frem kjøttdeigen, ca 400 gram, og ha den i en stekepanne. Jeg hadde også oppi 1 stykk finhakket løk. Tilsett en pose med Santa Maria taco krydder. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, og tilsett ca. 0.4 liter vann.
Hvorfor har jeg vann oppi? Fordi da setter smaken seg mye bedre inni kjøttdeigen.

Når vannet har kokt helt bort, tilsetter jeg en boks hakkede tomater, kryddrer det med Herbes de Provence og peppermix.
Dette lar jeg koke/steke til det er tjukt.

Heller litt i en form, og lagvis legger jeg nachos, og så mer kjøttsaus. Ikke bruk Nacho med ost, plain er best synes jeg i hvertfall.

Når jeg har lagvis brukt opp all kjøttsausen, legger jeg et siste lag med nachos på toppen, og legger på 5-6 skiver Jarlsberg ost. Bruk den osten du liker best. Har prøvd blå skimmer ost en gang, og det var helt nydelig.

Sett formen i ovnen på 180 grader. Det er greit om den får stå en liten stund, for da vil nachos innimellom kjøttsausen løses opp, og dette gir en meget god smak. ca. 15 minutter i ovnen er som regel bra.

Jeg hadde salat til dette. Andre ting som passer godt er hvitløks brød, salsa saus og rømme.
Og øl selvsagt! Salut!

Ha en fin kveld.