Fylt og panert kyllingfilet

Ok, i dag er det mulig at maten tar litt mer en 20 minutter.
Ikke hadde jeg planer om å lage noe spesielt i dag, men det ene førte med seg det andre.

Det begynte med den stakkars enslige kyllingfileten. Den så kjedelig ut. Panert kyllingfilet har jeg blogget om her før. Men så kom jeg på at den skulle fylles.

Først satte jeg på små Hasselback poteter.

Så, kyllingfileten. For å få til å fylle den, så må jeg først skjære i den, lage en lomme som kan inneholde fyllen. Legg kyllingfilet flat på et skjærebrett, og kutt på langs, så lommen blir så stor som mulig. Prøv å ikke kutt gjennom hele fileten, men et lite hull i feil ende er ikke noen krise.

Så var det å fylle den med noe.
Jeg tømte grønnsaks hyllen og fant:
gul paprika
rød paprika
Løk
Solo (kinesisk) hvitløk
Sitron
Dette finhakket jeg, krydret med salt, peppermix og rosmarin, klemte sitronensaften oppi og fylte alt inni lommen.
Tips: Her kan du bruke mye som fyll. De fleste grønnsakene du har, samt Pesto eller ost, gjerne blå ost, vil smake kjempe godt. Smak til med de krydder du liker, eller tilsette litt BBQ saus, sweet and sour saus osv. Bruk fantasien.

Så panerte jeg den. Fremgangsmåten på det finner du i tidligere innlegg her. Panering er ikke noe en må gjøre med fylt kylling, men jeg hadde lyst.
Kyllingfileten, som ikke var så enormt stor til å begynne med, ble ganske så massiv til slutt, så en filet holder nok til en person.

Deretter var det bare å krydre med litt salt og peppermix, brune den kjapt i en panne, og legge i ovnen, ved siden av potetene.
Husk, at når du snur eller flytter kyllingfileten, pass på at åpningen er opp, så ikke fyllen faller ned og ut. Da slipper du å banne så mye.

Mens jeg ventet på at dette skulle bli ferdig i ovnen, ca 15 minutter, satte jeg på grønnsaker. Ja, det ble brokkolli i dag også. Må handle inn noe mere spennende grønnsaker.
Som vanlig, er du usikker på om kyllingen er ferdig, så skjær i den tykkeste delen, rå kylling er ikke godt.

Saus til dette droppet jeg i dag. Det var mer en nok smak i denne retten, og tørr var den ikke.
Denne retten tok nok i ca. 30 minutter, men det var verdt det. Smakte helt fantastisk. Ikke er det vanskelig heller, bare en har ånden og lysten til det.