Enkel pasta carbonara med spekepølse

Å diskutere hva som er en ekte pasta carbonara kan ta tid.

Med eller uten fløte, eggeplomme, spekeskinke, erter, type pasta? Den diskusjonen lar jeg ligge for en annen gang. Denne varianten med spekepølse handlet ganske enkelt om hva jeg hadde i kjøleskapet. Og den ble såpass god at den fortjener å bli delt.

Til 2 porsjoner brukte jeg følgende:

  • 3 dl penne pasta
  • 2 dl Crème Frâiche
  • 2 fedd hvitløk
  • 50-70 gram spekepølse
  • 1 dl frosne erter
  • 20-30 gram revet parmesan
  • Salt og nykvernet pepper

Jeg brukte penne pasta, men det sier seg selv at en kan bruke alle typer.

Kok pastaen ferdig i vann med litt salt, sil av vannet.

Tilsett erter, Crème Frâiche, hakket spekepølse, og finhakket eller most hvitløk. Jeg har aldri eid en hvitløkspresse, når jeg skal ha det finmost, bruker jeg rivjern. Og her kan en jo bruke nesten hva som helst av spekepølse, skinke eller annen type kjøtt.

Rør godt rundt og la det stå på lav varme i 4-5 minutter. Hensikten er å få frem hvitløksmaken, samt at ertene skal bli gjennomvarme.

Smak til med salt og nykvernet pepper. Topp det hele med revet parmesan.

Om det serveres med nybakt baguette eller fersk brød, så er dette et kongemåltid som lages på 15 minutter. Det har en tid til.