Du kan få godt kjøtt i norge.

Det er bare ikke nødvendigvis norsk.

Jeg vandret en tur på Centra på Majorstuen i dag, på leting etter dagens middag.

Butikken er svært renslig, og innholdsrik. En butikk som du fort kan svi av litt for mye penger i, fordi de er nok litt dyre. Men sånn er det når kvaliteten settes i fokus.

Jeg endte opp i kjøttdisken, hvor jeg falt pladask for ytrefilet fra irsk Hereford storfe. Prisen var faktisk ikke så forferdelig høy. Kr. 399,- kg. Joda, du får norsk ytrefilet til en hundrelapp under. Så jeg var spent på kvaliteten her.

Centra modner forøvrig en del kjøtt selv, de har eget skap for den oppgaven.

For å teste dette kjøttet, valgte jeg en svært enkel tilbredning. Kun salt og pepper som krydder. Stekte den bare 3-4 minutter på hver side, og lot den deretter hvile i 5-6 minutter før jeg skar i den. Jeg skjønte fort at dette skulle bli godt, bare ved aromaen som teppela leiligheten min.

Joda, dette smakte. Kjøttet var passe mørt. Noe motstand skal det jo være. Og smaken var nydelig.

Jeg serverte bare en enkel salat, ovnstekte sjampingjonger, bakt potet og en rødvinsky til. Rødvinskyen besto ganske enkelt av 3-4  dl rødvin som jeg kokte i stekepannen rett etter at jeg tok ut kjøttet, og tilsatte litt Maizena sausjevner.

Er du på Majorstuen traktene, og leter etter noe godt kjøtt til middagen, anbefaler jeg Centra.

Irsk Hereford ytrefilet. Det var godt kjøtt med mye smak.