Camembert fylte kjøttboller

Litt eksperimentering i dag, siden jeg ble skuffet over manglende Får i Kål kjøtt. Leverandørene prøver alltid å lure fra deg litt ekstra penger tidlig i sesongen. Jeg gidder ganske enkelt ikke betale 119,- kiloen for sau i kål kjøtt, når en vet at den kommer til å være på under 30 kr. kiloen om kort tid.

Der i mot fikk jeg inspirasjon fra en hamburger jeg hadde vært borti noen år siden, hvor kokken stappet Brie eller Camembert inni den. Dette måtte da kunne gå med kjøttboller også!

Kjøttfarsen:

200 gr. kjøttdeig
1/4 finhakket løk
1 egg
krydder (Jeg brukte Chilipulver, Aromat, Peppermix)

Maizena (Bruk gjerne potetmel evt. vanlig mel om du må.)

Camembert

Saus:
1/2 løk
2 store sjampingjonger
1/2 paprika
100 gram tomat purè.
Oksekraft (Maggi Okse Fond Terninger)

Jeg blandet alt unntatt Camemberten i en bolle. Knadde det godt med nyvaskede hender.
Tilsatte Maizena etterhvert for å få den til å bli tykk nok til å kunne forme og jobbe med.
Pass på at du bruker fuktige hender, ellers vil kjøttfarsen klebe seg til hendene.
Krydret dette med ca 1/2 ts Chilipulver, 1/2 ts Aromta, og 1/2 ts Peppermix.

Så, det som er spennende. Jeg tok en liten bit Camembert (litt mindre enn en 50 øring), så formet jeg en kjøttbolle rundt denne lille biten.
Pass på at hele den lille biten camembert er dekket av kjøttfarse. Dette var faktisk lettere enn jeg trodde det kom til å bli. Husk fuktige hender! Pyser kan bruke 2 store fuktige spiseskjeer.

Så, kjøttbollene i en stekepanne med oliven olje(Ikke virgin) sammen med grovt kuttet løk, sjampingjong og paprika. Krydret dette litt også, med samme krydder som i kjøttfarsen.

Når kjøttbollene hadde blitt gode og brune på begge sider, så samlet jeg alt i den ene enden av stekepannen, så tilsatte 100 gram tomatpurè i den tomme enden. Spedde dette ut med litt vann (ca 3 dl), og tilsatte litt oksekraft. (Når du kjøper oksekraft, se etter nettopp det, kraft eller fond. Ikke buljong)
Så blandet jeg alt i stekepannen, passet på at sausen ikke var tykk(spe den ut med vann), satte dette til å koke i 10 minutter på svak varme. Hint, ser du at Camembert begynner å flyte ut, er det gode sjanser for at kjøttbollene er ferdig, siden det er så varmt i midten at osten smelter.

Når dette har kokt i 10 minutter, så smakte jeg til sausen (evt også litt Maizena om den ikke har kokt seg tykk nok), og serverte dette sammen med hjemmelagede potetbåter.

Spennende, og svært godt. Men liker du ikke Camembert, bør du selvsagt prøve en annen ost inni. Vanlig gulost funker bra, eller kanskje Gorgonzola? En blå muggost skal jeg prøve neste gang!