Brasserte lammekotteletter med honning og Rosmarin

Her om dagen fant jeg noen lammekotteletter i Fårikål kjøttet jeg hadde kjøpt. De tok jeg til side selvsagt. Men jeg mistenkte at de var litt seige, så derfor skal jeg brassere de.

Men først, tilbehøret.
Jeg fant noen små luksuriøse Grenaille poteter.
Disse tok jeg å delte i fire, hadde de sammen med squash og aubergine i terninger, hakket løk og finhakket hvitløk. Dette hadde jeg oppi en form, litt god oliven olje (ikke virgin selvsagt) over, krydret med salt, grovt pepper, og satte det i ovnen på 200 grader. Dette tok ca. 20 minutter for å bli ferdig. Røre litt i det etter 10 minutter, for at det skal bli jevnt stekt.

Så var det lammekottelettene. Jeg krydret de med Aromat, Peppermix og frisk Rosmarin.
Deretter brunet jeg de i en stekepanne. Deretter hadde jeg en halv liter vann i stekepannen, og tilsatte litt kraft (jeg brukte oksekraft, men det beste er selvsagt lammekraft). Så litt mere frisk finhakket rosmarin (ikke vær gjerrig med rosmarinen), 2 spise skjeer honning, litt basilikum, finhakket hvitløk, og litt mer Aromat og Peppermix.
Så lot jeg lammekottelettene små koke i stekepannen i denne kraft/sausen i 20 minutter.

Da var alt klart til servering. Saus lager du ved å tilsette litt Maizena oppi kraften. Dette ble en nydelig saus som anbefales. Utrolig godt var det.


Lørdags middagen var i boks. Må bare bli flinkere med bildene, men jeg er som oftest for sulten til å gjøre det bedre.