Besøk og Scampi

I går hadde jeg middags gjest. Hadde lyst til å finne på noe godt,

Jeg kjøpte inn dagen før, 1 kilo scampi på Rimi til hundrelappen. Eller tiger reker om du vil.
De renset jeg (kan du pille reker kan du rense scampi). Forskjellen på reker og scampi i renseprosessen er, at etter du har tatt av skallet, så bør du snitte i ryggen, og fjerne en lang tarm, som regel mørk i farge.
Etter de var renset, la jeg de i marinade, bestående av olje, mye kinesisk hvitløk(den er hel, har ikke fedd) salt, pepper og ingefær. Denne fikk kose seg til neste dag.

Når besøket hadde kommet, var det enkelt. Skal ikke bruke for mye tid på kjøkkenet, vil jo være sammen med gjesten!

Satte på ovnen 200 grader.

Skyldte Jasmin ris i kaldt vann. Hadde risen i en kjele med olje, og freset den litt sammen med finhakket løk. Tilsatte vann, ca 3 ganger ris mengden. Litt salt.

Skyldte 6 mellomstore sjampingjonger. Saltet og pepperet de fra stilken og ned. La dem på hodet, oppå en rist, i stekeovnen. Sjampingjong liker jeg best når de er hele, og ovnstekt. Da blir de utrolig saftige.

Lot risen koke mens jeg hakket tomot, paprika og løk. Hev dette i en panne, kryddret litt med salt og pepper. Stekte dette til det ble en tykk grønnsaks saus. Helte dette oppi en saus kjele, for å holde den varm.

Samme steke panne, denne gang helte marinanden fra scampien oppi. Ventet til oljen var varm, hadde scampi oppi. Trenger ikke krydder, marinaden har gjort jobben i et døgn.
Stekte de veldig lite. kanskje 1 minutt på hver side. Scampi blir veldig fort ferdig.

Risen var ferdig. Silte den. Tok en vanlig kaffe kopp, fylte den med ris, snudde koppen på en tallerken, ristet til ris løsnet, og formet et flott tårn. En gang til på tallerken nummer 2.
Scampi dandert rundt risen, tomat/paprika sausen oppe den, og litt på risen. La på 3 sjampingjonger fra ovnen på hver tallerken.Ferdig
Dette ser lekkert ut, smaker utrolig godt, og kvinner elsker det!

Dette tok rundt 20 minutter å fikse. Bare husk, sett på risen først!!

Bildet er tatt med en elendig mobil telefon.